Publicat pe

Descarca gratuit documente GDPR * Download GDPR

Vă prezentăm în continuare o listă de documente GDPR utile în aplicarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal, precum și un set de documente demonstrative ce sunt incluse in Kiturile GDPR Download Documente GDPR informative gratuite Schema procesului de implementare GDPR Plan de monitorizare conformitate GDPR Planul de lucru al Responsabilului cu Protectia Datelor…

Read more

Publicat pe

Ultimele Stiri si Noutati GDPR

Info GDPR vă prezintă ultimele știri și noutăți din domeniul protecției datelor cu caracter personal, a activiății autorităților de supraveghere din Uniunea Europena și a ANSPDCP, precum și recomandări despre implementarea GDPR și menținerea gradului de conformitate la Regulamentul General pentru Protecția Datelor. Știri GDPR Tu ai auzit de Proleasing Motors amendat cu 15000 euro…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Legea 677/2001 – ABROGATA

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Grup Lucru Articol 29 – WP253 – Instituirea de sanctiuni si amenzi administrative

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Grup Lucru Articol 29 – WP245 – Scutul de confidentialitate EU-USA (ro)

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Afis de informare angajati si clienti cu privire la drepturile lor conform cu GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Formular de anuntare bresa/incident securitate la ANSPDCP

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Formular de anuntare DPO la ANSPDCP

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Formular de depunere plangere/petitie/reclamatie la ANSPDCP pentru incalcarea GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Masuri tehnice si organizatorice recomandate pentru conformare la GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Text original cu cuprins Legea 190/2018 privind aplicarea Regulamentului European 679 din 2016

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Text original cu cuprins Regulament European 679/2016 GDPR – RGPD

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

ANSPDCP procedură investigații și control GDPR pentru protectia datelor caracter conform GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Orientări privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative pentru incalcarea Regulamentului European 679/2016 GDPR

Chiar înainte de intrarea în vigoare a Regulamentului European 679/2016 pentru protecția datelor cu caracter personal, în data de 13.02.2018, Grupul de  lucru ARTICOLUL 29 a adoptat orientările privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative în sensul regulamentului. Astfel, s-a convenit asupra unei înțelegeri comune a criteriilor de evaluare prevăzute la articolul 83 alineatul (2) din Regulamentul European 679/2016,…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Text original cu cuprins al Regulamentului EUROPEAN 679/2016 – GDPR

Pentru a vă putea desfașura activitatea și parcurge mai usor textul original oferit de Uniunea Europeana, vă oferim Regulamentul general pentru protectia datelor personale – GDPR, prezentat în format PDF cu cuprins inclus. Regulamentul European 679/2016 – AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Text original cu cuprins pentru Legea 190/2018 privind aplicarea GDPR in Romania – Regulamentul European 679/2018

Pentru a putea  aplica Regulamentul European 679/2016, Parlamentul Romaniei a promulgat Legea nr. 190 / 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Prelucrarea datelor personale in scop statistic

Institutul National de Statistica  a inițiat un proiect de modificare a Legii 190/2018 privind aplicarea regulamentului, pentru a acorda derogare de la restricțiile GDPR și pentru prelucrarea în scopuri statistice a datelor cu caracter personal. Această modificare ar permite sistemului statistic național să-și continue activitățile de colectare și prelucrare de date cu caracter personal. Citește…

Read more

Publicat pe

România a implementat greșit Regulamentul GDPR al UE și riscă să-și blocheze statistica națională

Ce riscă să blocheze activitatea Institutului Național de Statistică. Astfel, în legea românească de implementare a GDPR sunt prevăzute derogări doar pentru prelucrarea de date cu caracter personal în scopuri de cercetare științifică sau istorică, fiind omisă prelucrarea acestora în scopuri statistice, menționată ca atare în Regulamentul european. Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/romania-a-implementat-gresit-regulamentul-gdpr-al-ue-si-risca-sa-si-blocheze-singura-statistica-nationala-18538670

Read more

Publicat pe

Cum să acoperiți breșele de securitate ascunse în mediile de imprimare

Managerii de securitate trebuie să țină cont de atât de multe amenințări din exterior, încât pot trece ușor cu vederea amenințarea internă cauzată de produsele multifuncționale gestionate necorespunzător. Din fericire, cea mai recentă generație de dispozitive și ajutorul furnizorilor de servicii experți pot combate cu succes această breșă. Malware, ransomware, inginerie socială. Managerii IT și directorii de…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Cea mai mare breşă de securitate se află in computerele şi telefoane produse în ultimii 10 ani

Toate computerele – atât PC-uri, cât şi telefoane – produse în ultimii 10 ani au o problemă fundamentală la chip-uri, iar hackerii pot oricând să fure date sensibile.   Companiile de tehnologie se întrec să oprească o breşă majoră de securitate din întreaga industrie, derivată dintr-o eroare de fabricaţie a chip-urilor şi care ar putea…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Datele a mii de români, dezvăluite pe internet

StirileProtv.ro vă prezintă pățania unui bărbat care a refuzat o comandă online Divulgarea datelor personale pe internet şi nu numai va fi aspru pedepsită. România intră astfel în rândul ţărilor care nu vor mai tolera dezvăluirea identităţii cuiva. Firmele care vor nesocoti noua lege riscă penalităţi care le pot falimenta. Iată cazul unui bărbat din Iaşi…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Raport favorabil pentru protectia persoanelor fizice GDPR

Comisiile juridică şi economică din Senat au dat, marţi, raport comun de admitere pe proiectul referitor la protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Membrii celor două comisii au aprobat, cu mici excepţii, propunerea legislativă în forma adoptată de Camera Deputaţilor. […] O altă…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

EVITATI SANCTIUNI URIASE!

Evitati sanctiuni pentru nerespectarea Regulamentului General pentru Protectia Datelor – GDPR ANSPDCP a inceput verificarea respectarii si aplicarii Regulamentului European 679/2016 – GDPR – privind protectia datelor cu caracter personal. Companii de renume de servicii de telefonie si telecomunicatii au fost aspru sanctionate. O alta companie de servicii de transport a fost sanctionata cu 200.000…

Read more

Publicat pe Lasă un comentariu

Razii pentru verificare conformitatea la GDPR

Acest mesaj NU este o informare oficiala, este un scenariu pentru un studiu de caz pentru stabilirea nivelului de respectarea a Regulamentului European 679/2016 si va rugam sa o tratati ca atare.Dacă mâine veți citi acest mesaj și Autoritatea de supraveghere ar demara un control cu privire la implementarea GDPR, compania sau instituția dvs. ar…

Read more