Publicat pe

Descarcare resurse gratuite documente GDPR

Vă prezentăm în continuare o listă de documente GDPR utile în aplicarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal, precum și un set de documente demonstrative ce sunt incluse in Kiturile GDPR Documente GDPR informative gratuite Schema procesului de implementare GDPRANSPDCP procedură investigații și control GDPR pentru protectia datelor caracter conform GDPRText original cu cuprins…

Read more

Publicat pe

Ultimele Stiri si Noutati GDPR

Info GDPR vă prezintă ultimele știri și noutăți din domeniul protecției datelor cu caracter personal, a activiății autorităților de supraveghere din Uniunea Europena și a ANSPDCP, precum și recomandări despre implementarea GDPR și menținerea gradului de conformitate la Regulamentul General pentru Protecția Datelor. Știri GDPR Tu ai auzit de Inca o amenda GDPR aplicata in…

Read more

Publicat pe

Legea 677/2001 – ABROGATA

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Grup Lucru Articol 29 – WP253 – Instituirea de sanctiuni si amenzi administrative

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Grup Lucru Articol 29 – WP245 – Scutul de confidentialitate EU-USA (ro)

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Afis de informare angajati si clienti cu privire la drepturile lor conform cu GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Formular de anuntare bresa/incident securitate la ANSPDCP

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Formular de anuntare DPO la ANSPDCP

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Formular de depunere plangere/petitie/reclamatie la ANSPDCP pentru incalcarea GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Masuri tehnice si organizatorice recomandate pentru conformare la GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins Legea 190/2018 privind aplicarea Regulamentului European 679 din 2016

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins Regulament European 679/2016 GDPR – RGPD

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

ANSPDCP procedură investigații și control GDPR pentru protectia datelor caracter conform GDPR

Din colecția gratuită de documente specifice GDPR pe care le punem la dispoziție GRATUIT persoanelor interesate, vă prezentăm materialul atașat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ și informativ pentru realizarea asistarea organizației dvs. în prcesul de implementare și conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protecția datelor cu caracter personal și…

Read more

Publicat pe

Orientări privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative pentru incalcarea Regulamentului European 679/2016 GDPR

Chiar înainte de intrarea în vigoare a Regulamentului European 679/2016 pentru protecția datelor cu caracter personal, în data de 13.02.2018, Grupul de  lucru ARTICOLUL 29 a adoptat orientările privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative în sensul regulamentului. Astfel, s-a convenit asupra unei înțelegeri comune a criteriilor de evaluare prevăzute la articolul 83 alineatul (2) din Regulamentul European 679/2016,…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins al Regulamentului EUROPEAN 679/2016 – GDPR

Pentru a vă putea desfașura activitatea și parcurge mai usor textul original oferit de Uniunea Europeana, vă oferim Regulamentul general pentru protectia datelor personale – GDPR, prezentat în format PDF cu cuprins inclus. Regulamentul European 679/2016 – AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins pentru Legea 190/2018 privind aplicarea GDPR in Romania – Regulamentul European 679/2018

Pentru a putea  aplica Regulamentul European 679/2016, Parlamentul Romaniei a promulgat Legea nr. 190 / 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date…

Read more

Publicat pe

Prelucrarea datelor personale in scop statistic

Institutul National de Statistica  a inițiat un proiect de modificare a Legii 190/2018 privind aplicarea regulamentului, pentru a acorda derogare de la restricțiile GDPR și pentru prelucrarea în scopuri statistice a datelor cu caracter personal. Această modificare ar permite sistemului statistic național să-și continue activitățile de colectare și prelucrare de date cu caracter personal. Citește…

Read more

Publicat pe

România a implementat greșit Regulamentul GDPR al UE și riscă să-și blocheze statistica națională

Ce riscă să blocheze activitatea Institutului Național de Statistică. Astfel, în legea românească de implementare a GDPR sunt prevăzute derogări doar pentru prelucrarea de date cu caracter personal în scopuri de cercetare științifică sau istorică, fiind omisă prelucrarea acestora în scopuri statistice, menționată ca atare în Regulamentul european. Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/romania-a-implementat-gresit-regulamentul-gdpr-al-ue-si-risca-sa-si-blocheze-singura-statistica-nationala-18538670

Read more

Publicat pe

Cum să acoperiți breșele de securitate ascunse în mediile de imprimare

Managerii de securitate trebuie să țină cont de atât de multe amenințări din exterior, încât pot trece ușor cu vederea amenințarea internă cauzată de produsele multifuncționale gestionate necorespunzător. Din fericire, cea mai recentă generație de dispozitive și ajutorul furnizorilor de servicii experți pot combate cu succes această breșă. Malware, ransomware, inginerie socială. Managerii IT și directorii de…

Read more

Publicat pe

Cea mai mare breşă de securitate se află in computerele şi telefoane produse în ultimii 10 ani

Toate computerele – atât PC-uri, cât şi telefoane – produse în ultimii 10 ani au o problemă fundamentală la chip-uri, iar hackerii pot oricând să fure date sensibile.   Companiile de tehnologie se întrec să oprească o breşă majoră de securitate din întreaga industrie, derivată dintr-o eroare de fabricaţie a chip-urilor şi care ar putea…

Read more