Publicat pe

Descarca gratuit documente GDPR * Download GDPR

V─â prezent─âm ├«n continuare o list─â de documente GDPR utile ├«n aplicarea legisla╚Ťiei privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal, precum ╚Öi un set de documente demonstrative ce sunt incluse in Kiturile GDPR Download Documente GDPR informative gratuite Schema procesului de implementare GDPR Plan de monitorizare conformitate GDPR Planul de lucru al Responsabilului cu Protectia Datelor…

Read more

Publicat pe

Ultimele Stiri si Noutati GDPR

Info GDPR v─â prezint─â ultimele ╚Ötiri ╚Öi nout─â╚Ťi din domeniul protec╚Ťiei datelor cu caracter personal, a activi─â╚Ťii autorit─â╚Ťilor de supraveghere din Uniunea Europena ╚Öi a ANSPDCP, precum ╚Öi recomand─âri despre implementarea GDPR ╚Öi men╚Ťinerea gradului de conformitate la Regulamentul General pentru Protec╚Ťia Datelor. ╚śtiri GDPR Tu ai auzit de Amenda GDPR Avocatnet.ro a fost sanctionat…

Read more

Publicat pe

Legea 677/2001 – ABROGATA

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Grup Lucru Articol 29 – WP253 – Instituirea de sanctiuni si amenzi administrative

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Grup Lucru Articol 29 – WP245 – Scutul de confidentialitate EU-USA (ro)

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Afis de informare angajati si clienti cu privire la drepturile lor conform cu GDPR

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Formular de anuntare bresa/incident securitate la ANSPDCP

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Formular de anuntare DPO la ANSPDCP

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Formular de depunere plangere/petitie/reclamatie la ANSPDCP pentru incalcarea GDPR

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Masuri tehnice si organizatorice recomandate pentru conformare la GDPR

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins Legea 190/2018 privind aplicarea Regulamentului European 679 din 2016

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins Regulament European 679/2016 GDPR – RGPD

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

ANSPDCP procedur─â investiga╚Ťii ╚Öi control GDPR pentru protectia datelor caracter conform GDPR

Din colec╚Ťia gratuit─â de documente specifice GDPR pe care le punem la dispozi╚Ťie GRATUIT persoanelor interesate, v─â prezent─âm materialul ata╚Öat mai jos. Acest document este prezentat ca scop orientativ ╚Öi informativ pentru realizarea asistarea organiza╚Ťiei dvs. ├«n prcesul de implementare ╚Öi conformitate a Regulamentul European 679/2016 cu privire la protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi…

Read more

Publicat pe

Orientări privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative pentru incalcarea Regulamentului European 679/2016 GDPR

Chiar ├«nainte de intrarea ├«n vigoare a┬áRegulamentului European 679/2016 pentru protec╚Ťia datelor cu caracter personal, ├«n data de┬á13.02.2018,┬áGrupul de ┬álucru ARTICOLUL 29┬áa adoptat orient─ârile privind aplicarea ╚Öi stabilirea unor amenzi administrative ├«n sensul regulamentului. Astfel, s-a convenit asupra unei ├«n╚Ťelegeri comune a criteriilor de evaluare prev─âzute la articolul 83 alineatul (2) din Regulamentul European 679/2016,…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins al Regulamentului EUROPEAN 679/2016 – GDPR

Pentru a v─â putea desfa╚Öura activitatea ╚Öi parcurge mai usor textul original oferit de Uniunea Europeana, v─â oferim Regulamentul general pentru protectia datelor personale – GDPR, prezentat ├«n format PDF cu cuprins inclus. Regulamentul European 679/2016 – AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ╚śI AL CONSILIULUI┬ádin 27 aprilie 2016┬áprivind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor…

Read more

Publicat pe

Text original cu cuprins pentru Legea 190/2018 privind aplicarea GDPR in Romania – Regulamentul European 679/2018

Pentru a putea ┬áaplica Regulamentul European 679/2016, Parlamentul Romaniei a promulgat Legea nr. 190 / 2018┬áprivind m─âsuri de punere ├«n aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European ╚Öi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi privind libera circula╚Ťie a acestor date…

Read more

Publicat pe

Prelucrarea datelor personale in scop statistic

Institutul National de Statistica┬á a ini╚Ťiat un proiect de modificare a Legii 190/2018 privind aplicarea regulamentului, pentru a acorda derogare de la restric╚Ťiile GDPR ╚Öi pentru prelucrarea ├«n scopuri statistice a datelor cu caracter personal. Aceast─â modificare ar permite sistemului statistic na╚Ťional s─â-╚Öi continue activit─â╚Ťile de colectare ╚Öi prelucrare de date cu caracter personal. Cite╚Öte…

Read more

Publicat pe

Rom├ónia a implementat gre╚Öit Regulamentul GDPR al UE ╚Öi risc─â s─â-╚Öi blocheze statistica na╚Ťional─â

Ce risc─â s─â blocheze activitatea Institutului Na╚Ťional de Statistic─â. Astfel, ├«n legea rom├óneasc─â de implementare a GDPR sunt prev─âzute derog─âri doar pentru prelucrarea de date cu caracter personal ├«n scopuri de cercetare ╚Ötiin╚Ťific─â sau istoric─â, fiind omis─â prelucrarea acestora ├«n scopuri statistice, men╚Ťionat─â ca atare ├«n Regulamentul european. Cite╚Öte mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/romania-a-implementat-gresit-regulamentul-gdpr-al-ue-si-risca-sa-si-blocheze-singura-statistica-nationala-18538670

Read more

Publicat pe

Cum s─â acoperi╚Ťi bre╚Öele de securitate ascunse ├«n mediile de imprimare

Managerii de securitate trebuie s─â ╚Ťin─â cont de at├ót de multe amenin╚Ť─âri din exterior, ├«nc├ót pot trece u╚Öor cu vederea amenin╚Ťarea┬áintern─â cauzat─â de produsele multifunc╚Ťionale gestionate necorespunz─âtor. Din fericire, cea mai recent─â genera╚Ťie┬áde dispozitive ╚Öi ajutorul furnizorilor de servicii exper╚Ťi pot combate cu succes aceast─â bre╚Ö─â. Malware, ransomware, inginerie social─â. Managerii IT ╚Öi directorii de…

Read more

Publicat pe

Cea mai mare bre┼č─â de securitate se afl─â in computerele ┼či telefoane produse ├«n ultimii 10 ani

Toate computerele – at├ót PC-uri, c├ót ┼či telefoane – produse ├«n ultimii 10 ani au o problem─â fundamental─â la chip-uri, iar hackerii pot oric├ónd s─â fure date sensibile.   Companiile de tehnologie se ├«ntrec s─â opreasc─â o bre┼č─â major─â de securitate din ├«ntreaga industrie, derivat─â dintr-o eroare de fabrica┼úie a chip-urilor ┼či care ar putea…

Read more

Publicat pe

Datele a mii de români, dezvăluite pe internet

StirileProtv.ro v─â prezint─â┬áp─â╚Ťania unui b─ârbat care a refuzat o comand─â online Divulgarea datelor personale pe internet ┼či nu numai va fi aspru pedepsit─â. Rom├ónia intr─â astfel ├«n r├óndul ┼ú─ârilor care nu vor mai tolera dezv─âluirea identit─â┼úii cuiva. Firmele care vor nesocoti noua lege risc─â penalit─â┼úi care le pot falimenta. Iat─â cazul unui b─ârbat din Ia┼či…

Read more

Publicat pe

Raport favorabil pentru protectia persoanelor fizice GDPR

Comisiile juridic─â ┼či economic─â din Senat au dat, mar┼úi, raport comun de admitere pe proiectul referitor la protec┼úia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive┼čte prelucrarea datelor cu caracter personal ┼či libera circula┼úie a acestor date. Membrii celor dou─â comisii au aprobat, cu mici excep┼úii, propunerea legislativ─â ├«n forma adoptat─â de Camera Deputa┼úilor. […] O alt─â…

Read more

Publicat pe

EVITATI SANCTIUNI URIASE!

Evitati sanctiuni pentru nerespectarea Regulamentului General pentru Protectia Datelor – GDPR ANSPDCP a inceput verificarea respectarii si aplicarii Regulamentului European 679/2016 – GDPR – privind protectia datelor cu caracter personal. Companii de renume de servicii de telefonie si telecomunicatii au fost aspru sanctionate. O alta companie de servicii de transport a fost sanctionata cu 200.000…

Read more

Publicat pe

Razii pentru verificare conformitatea la GDPR

Acest mesaj NU este o informare oficiala, este un scenariu pentru un studiu de caz pentru stabilirea nivelului de respectarea a Regulamentului European 679/2016 si va rugam sa o tratati ca atare.Dac─â m├óine ve╚Ťi citi acest mesaj ╚Öi Autoritatea de supraveghere ar demara un control cu privire la implementarea GDPR, compania sau institu╚Ťia dvs. ar…

Read more