Publicat pe

Cea mai mare breşă de securitate se află in computerele şi telefoane produse în ultimii 10 ani

Toate computerele – atât PC-uri, cât şi telefoane – produse în ultimii 10 ani au o problemă fundamentală la chip-uri, iar hackerii pot oricând să fure date sensibile.

 

Companiile de tehnologie se întrec să oprească o breşă majoră de securitate din întreaga industrie, derivată dintr-o eroare de fabricaţie a chip-urilor şi care ar putea expune aproape toţi utilizatorii de computere la furtul informaţiilor de sensibile, scrie Financial Times.

”Nu este doar problema unui vendor. Este o eroare generală de abordare a design-ului”, a spus Steve Smith, inginerul şef de la Intel. Producătorul de chip-uri AMD a anunţat de asemenea că a fost afectat.

”Dacă Intel, AMD şi ARM au fost afectaţi, vorbim practic de orice computer sau sistem IT din lume din ultimii 10 ani”, a spus Beau Woods, un expert în siguranţă cibernetică de la Atlantic Council.

Microsoft a grăbit lansarea unui patch la sistemul de operare Windows miercuri pentru a rezolva una dintre cele mai mari vilnerabilităţi provocate de eroare de design. Vulnerabilitatea, cunoscută drept Meltdown, face posibil ca un program care funcţionează pe un computer să acceseze memoria centrală a unui PC, obţinând date la care nu ar trebui să aibă acces.

 

Detalii suplimentare direct la sursa ZF.ro