Profita acum si deschide-ti propria afacere: Birou de Consultanta GDPR – servicii de consultanta specializata in protectia si confidentialitatea datelor cu caracter personal.
CUPON 25black - Profita de un super discount de 25% suplimentar la toate produsele pt perioada 12-18 Noiembrie 2023
Publicat pe

Orientări privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative pentru incalcarea Regulamentului European 679/2016 GDPR

Chiar înainte de intrarea în vigoare a Regulamentului European 679/2016 pentru protecția datelor cu caracter personal, în data de 13.02.2018, Grupul de  lucru ARTICOLUL 29 a adoptat orientările privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative în sensul regulamentului.

Astfel, s-a convenit asupra unei înțelegeri comune a criteriilor de evaluare prevăzute la articolul 83 alineatul (2) din Regulamentul European 679/2016, pentru a obține o abordare coerentă asupra aplicării de amenzi.

Sunt prezentate astfel 4 principii care trebuie respectate de Autoritatea de Supraveghere în exercitarea competențelor. Rolul acestor principii este de a asigura corectitudinea evaluării fiecărei spețe în parte pentru stabilirea modului de sanctionare.

În ultima secțiune a documentului se prezintă orientări pentru autoritățile de supraveghere cu privire la modul de interpretare a faptelor individuale ale cazului având în vedere criteriile prevăzute la articolul 83 alineatul (2).

Având în vedere contextul furnizat de o astfel de evaluare, autoritatea de supraveghere va putea identifica măsura corectivă cea mai eficace, proporțională și disuasivă pentru a răspunde la încălcarea constată.


[]