Reducere!

Servicii implementare GDPR pentru site web sau magazin online

1.750 lei 1.250 lei

Existenta unui magazin online sau a unui site web presupune si respectarea prevederilor legislative aferente. Va propunem o solutie de analiza si implementare de masuri tehnice adecvate pentru conformarea siteului web al organizatiei la prevederile impuse de GDPR – Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Descriere

Existenta unui magazin online sau a unui site web presupune si respectarea prevederilor legislative aferente. Va propunem o solutie de analiza si implementare de masuri tehnice adecvate pentru conformarea magazinului online sau siteului web al organizatiei la prevederile impuse de GDPR – Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Detinatorii de site-uri web trebuie sa aiba un proces activ de dezvoltare si actualizare al acestuia pentru a se asigura ca respecta intocmai prevederile legislative si pentru a evita brese de securitate.

Servicii implementare GDPR pentru site reprezinta urmatoarele masuri tehnice pentru conformitatea la prevederile impuse de GDPR

  • realizarea unui audit pentru a releva stadiul actual si lipsurile existentel;
  • intocmirea unei politici de utilizare a fisierelor de tip cookies;
  • includerea unui script de notificare, informare, preluare si retragere a consimtantului granulat (defalcat) pentru utilizarea fisierelor de tip cookies;
  • asigurarea existentei unui sistem de jurnalizare a activitatii pe serverul de gazduire la nivel de cPanel – panou de administrare a accesului la contul de gazduire, incluzand jurnalizarea accesului WEB, FTP, SSH, SQL, EMAIL, etc.;
  • asigurarea unui sistem de backup la nivel de cont de gazduire web;
  • instalarea certificatului SSL pentru navigarea web;
  • implementarea unui sistem de jurnalizare a activitatii siteului web;
  • instalarea unui sistem de firewall, antimalware;
  • elaborarea unei politici de procesare a datelor personale adaptata specificului organizatiei, tertilor si modului de interactiune cu clientii sai, incluzand de politica, declaratia de conformitate, modul de exercitare a datelor cu caracter personal;
  • actualizarea formularisticii utilizate, modului de preluare a informatiilor, a modului de procesare a datelor;
  • reglementarearea modului de comunicare cu siteuri terte si partajarea, exportul sau importul de date;
  • acord de prelucrare date pentru asigurarea relatiei cu furnizorul de servicii de gazduire, servicii de curierat, fisa de intrare in service;
  • in functie de fiecare situatie se vor emite recomandari de masuri tehnice si organizatorice suplimentare pentru
    • fortificarea serverului
    • fortificarea panoului de administrare a contului de gazduire
    • fortificarea panoului de administrare a siteului web
    • fortificarea interfetelor protejate de site, etc.,
    • masuri privind realizarea copiilor de rezerva on server si offline;

Nu stati pe ganduri, profitati chiar acum de expertiza specialistilor GDPR si programatorilor din echipa noastra!

Ce rezolvati cu aceste servicii implementare GDPR pentru site web

Va prezentam aspectele vizate de GDPR pe care le acoperiti prin apelarea la aceste servicii de implementare:

  • protejarea si securizarea datelor cu caracter personal procesate prin siteul web
  • procesarea datelor cu caracter personal prin siteul web
  • stocarea datelor cu caracter personal
  • cererea acordului explicit al tuturor vizitatorilor site-urilor care isi dau datele personale in orice tip de formular de contact pentru stocarea si procesarea datelor acestora, cu asigurarea drepturilor garantate de regulament – cum ar fi dreptul la stergere
  • modul de stocare, securizare si prelucrare a datelor personale introduce de catre clienti pentru a crea un cont de utilizator sau pentru a plasa comenzi in cadrul magazinelor on-line
  • informarea asupra modului de utilizare a datelor personale
  • informarea asupra timpul de stocare a datelor cu caracter personal

Implicatii legislative si obligatii aferente

Atat timp cat detineti un site web, o aplicatie pentru telefoanele mobile, un blog sau un magazin online, activitatea organizatiei intra si sub incidenta urmatoarelor norme legislative:

  • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice
  • Regulamentul European nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – GDPR)
  • Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Prin urmare, conform acestor prevederi, operatorii site-urilor web, aplicatiilor sau magazinelor online trebuie:

  • sa poata demonstra masurile tehnice si oganizatorice intreprinse pentru conformarea la prevederile legislative sub incindenta carora isi desfasoara activitatea;
  • sa asigure protectia si vietii private in comuncatiile electronice; si
  • sa asigure protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Altfel spus, in calitate de detinator al unui site web, blog, site de prezentare, aplicatie pentru telefoane mobile sau magazine online trebuie sa va conformati cadrului legislativ amintit, cu precadere daca acesta: 

  • colecteaza date cu caracter personal (nume, adresa, IP, telefon, etc.) din partea utilizatorilor (vizitatori, utilizatori inregistrati, clienti, operatori ai siteului) prin formulare dedicate (comentarii, contact, asistenta online – chat, reviewuri, comenzi, chestionare, angajari, etc.) sau prin fisiere de tip cookies (adresa de IP, preferinte, etc);
  • utilizeaza sisteme de comunicare directa cu vizitatorii siteului (se pastreaza si monitorizeaza IPurile, paginile accesate, se transfera datele catre terti, etc.);
  • utilizeaza instrumente ce vizeaza targetarea si remarketingul utilizatorilor (Google Analytics, FB Analytics, etc);
  • utilizeaza instrumente ce monitorizeaza comportamentului utilizatorilor (Hotjar, Google Analytics, FB Analytics, etc);
  • se utilizeaza datele preluate impreuna cu alti parteneri (furnizori, unitati de service, companii de curierat, companii de gestiune si dezvoltare site, etc.);
  • se permite sau se ruleaza campanii de marketing (transmiterea de newslettere, infomari, oferte, campanii promotionale sau de fidelizare, etc.);

Termen de implementare masuri pentru conformitate GDPR

Termenul de implementare implementare este de maxim 10-20 zile lucratoare din momentul primirii din partea clientului a informatiilor solicitate.

Limitari ale serviciilor de implementare

Pretul include siteurile generate dinamic pe baza de PHP. Implementarea acestor masuri nu implica si fluxurile interne ale organizatiei. Acestea se pot conforma suplimentar.

Servicii suplimentare

Suplimentar putem asigura si urmatoarele servicii:

  • fotografii personalizate la produse/servicii
  • filmulete pentru prezentarea produselor
  • infiintarea societatii comerciale
  • adaugarea/modificarea de coduri CAEN, asociati, modificari statutare, etc.
  • achizitionarea casei de marcat si fiscalizarea sa
  • asigurarea departamentului financiar (facturare, contabilitate primara, contabilitate de gestiune, contabilitate generala declaratii, deconturi, salarizare, etc)
  • asigurarea departamentului Legal & DPO (contracte furnizor, parteneri, contracte comerciale, politici si proceduri interne, etc.)
  • asigurarea departamentului HR (contracte, fise post, proceduri angajare, politici recrutare, dosare personal, etc.)

Expertiza si conformitate legala

Compania noastra are o experienta de peste 17 ani in domeniul dezvoltarii web (programare, seo, design, promovare), atat a siteurilor web cat si a platformelor de comert online, avand in componenta sa programatori si designeri ce pot asigura asumarea si finalizarea la termen si conform a oricarui proiect. Aplicatiile noastre sunt supervizate de departamentul legal care asigura conformitatea la legislatia in vigoare a acestora.

 


Instituțiile publice pot comanda cursul prin SCIAP

Pentru institutiile publice, oferim posibilitatea ca comanda ferma sa se realizeze si prin platforma națională de achiziții publice SCIAP. In acest caz va rugam sa ne comunicati si vom lista oferta cu produsele comandate de institutie in catalogul nostru de pe SICAP, urmand ca departamentul de achizitii sa initieze o solicitare de achizitie directa in sistem.

CPV 481700000-0 – Elmarcont srl CIF 18205300

Achizitie Toolkit DPO prin SCIAP pentru Institutii Publice

 

Notificare legala

Aceasta descriere precum si continutul documentelor digitale incluse in tool- kit -urile GDPR oferite de Euro Market prin Elmarcont srl sunt protejate de drepturi de autor in temeiul legii nr. 8/1996 si orice copiere, distribuire, reproducere, republicare reprezinta contraventie. Ne rezervam dreptul de a solicita despagubiri pentru prejudiciile cauzate.

In calitate de autor, anuntam ca nu permitem reinterpretarea, reproducerea sau copierea partiala sau totala a acestei descrieri precum si a continutul documentelor, iar in cazul in care vom descoperi astfel de copii ne rezervam dreptul de a solicita prejudicii materiale si morale.

Pentru evitarea conflictului de interese, prin plasarea comenzii, clientul declara ca pe propria raspundere la data plasarii comenzii nu desfasoara niciun fel de activitate similara activitatilor desfasurate de Euro Market prin Elmarcont srl, incluzand, printre altele, crearea si administrarea unui site/portal/magazin/blog din domeniul legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, prestarea de servicii catre organizatii nationale sau companii private privind implementarea normelor GDPR, crearea, vanzarea sau distribuirea de documente / kituri / seturi / kituri similare prezentului material digital, organizarea de cursuri in domeniul protectiei datelor, crearea si distribuirea de continut (articole, carti, carduri de memorie, stick-uri de memorie, cd-uri, dvd-uri, materiale digitale/tiparite) in domeniul protectiei datelor cu caracter personal pe orice suport, gratuit sau in schimbul unei remuneratii.

Prezentele materiale digitale sunt redactate in scop informativ si nu reprezinta o consultatie juridica in sensul Legii 51/1995. In situatia in care Euro Market prin Elmarcont srl constata existenta unui conflict de interese are dreptul sa declare rezilierea/rezolutiunea contractului, urmand ca orice utilizare ulterioara a materialului digital sau a rezultatelor acestuia sa inceteze de la data primirii declaratiei de reziliere/rezolutiune unilaterala pe e-mail.