Reducere!

Servicii implementare GDPR pentru magazin online – versiune completa

1.750 lei 1.250 lei

Existenta unui magazin online presupune si respectarea prevederilor legislative aferente. Va propunem o solutie de analiza si implementare de masuri tehnice adecvate de conformare la GDPR pentru magazinul online al organizatiei la prevederile impuse de GDPR – Regulamentul General privind Protectia Datelor.

Descriere

Existenta unui magazin online presupune si respectarea prevederilor legislative aferente. Va propunem o soluție de analiza si implementare de masuri tehnice adecvate pentru conformarea magazinului online al organizației la prevederile impuse de GDPR – Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Deținătorii de magazine online trebuie să aibă un proces activ de dezvoltare și actualizare al acestuia pentru a se asigura că respectă întocmai prevederile legislative, asigură securitatea și confidențialitatea datelor personale procesate și pentru a evita incidente sau breșe de securitate.

Serviciile de implementare GDPR pentru magazin online

Serviciile de implementare GDPR pentru magazin online reprezintă următoarele măsuri tehnice pentru conformitatea la prevederile impuse de GDPR:

  • Realizarea unui audit pentru a releva stadiul actual si lipsurile existente;
  • Întocmirea unei politici de utilizare a fișierelor de tip cookies;
  • Includerea unui script de notificare, informare, preluare si retragere a consimțământului granulat (defalcat) pentru utilizarea fișierelor de tip cookies;
  • Asigurarea existentei unui sistem de jurnalizare a activității pe serverul de găzduire la nivel de cPanel – panou de administrare a accesului la contul de găzduire, incluzând jurnalizarea accesului WEB, FTP, SSH, SQL, EMAIL, etc.;
  • Asigurarea unui sistem de backup la nivel de cont de găzduire web;
  • Instalarea certificatului SSL pentru navigarea web;
  • Implementarea unui sistem de jurnalizare a activității siteului web;
  • Instalarea unui sistem de firewall, anti malware;
  • Elaborarea unei politici de procesare a datelor personale adaptata specificului organizației, terților si modului de interacțiune cu clienții săi, incluzând de politica, declarația de conformitate, modul de exercitare a datelor cu caracter personal;
  • Actualizarea formularisticii utilizate, modului de preluare a informațiilor, a modului de procesare a datelor;
  • Reglementarea modului de comunicare cu siteuri terțe si partajarea, exportul sau importul de date;
  • Acord de prelucrare date pentru asigurarea relației cu furnizorul de servicii de găzduire, servicii de curierat, fisa de intrare in service;
  • În funcție de fiecare situație se vor emite recomandări de masuri tehnice si organizatorice suplimentare pentru
    – fortificarea serverului
    – fortificarea panoului de administrare a contului de găzduire
    – fortificarea panoului de administrare a siteului web
    – fortificarea interfețelor protejate de site, etc.,
    – masuri privind realizarea copiilor de rezerva on server si offline;

Dacă considerați că bugetul nu se încadrează în oferta noastră de pret, vă invităm să analizați și Oferta Simplificată pentru serviciile de Implementare GDPR pentru magazin online

Implementarea GDPR în activitatea majorităților organizațiilor este o provocare și o obligație datorită procesării datelor cu caracter personal ale angajaților și clienților. Pentru a evita utilizarea neconformă a documentației, modificarea neadecvată a proceselor de lucru și investiții nejustificate, vă recomandăm să realizați acest Audit anual pentru masurile tehnice si organizatorice implementate pentru conformitate GDPR, astfel vă sfătuim să apelați la expertiza specialiștilor GDPR ai EuroMarket o companie cu experiență din 2014 în lucrul cu date cu caracter personal, implementarea procedurilor operaționale, legale și tehnice în ceea ce privește alinierea și implementarea GDPR în companii private mari și organizații guvernamentale.

Implicații legislative si obligații aferente pentru proprietari de magazine online

Atât timp cat dețineți un magazin online, activitatea organizației intră și sub incidenta următoarelor norme legislative:

  • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice
  • Regulamentul European nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulație a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR)
  • Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulație a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor)

Obligații de conformare la GDPR pentru proprietarilor de magazin online

Prin urmare, conform acestor prevederi, operatorii magazinelor online trebuie:

  • să poată demonstra masurile tehnice și organizatorice întreprinse pentru conformarea la prevederile legislative sub incidenta cărora își desfășoară activitatea;
  • să asigure protecția si vieții private in comunicațiile electronice; și
  • să asigure protecția persoanelor fizice in ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date

 

Ce rezolvați apelând la aceste servicii de implementare GDPR pentru magazin online

Vă prezentăm aspectele vizate de GDPR pe care le acoperiți prin apelarea la aceste servicii de implementare GDPR pentru magazin online:

  • protejarea și securizarea datelor cu caracter personal procesate prin siteul web
  • procesarea datelor cu caracter personal prin siteul web
  • stocarea datelor cu caracter personal
  • cererea acordului explicit al tuturor vizitatorilor site-urilor care își dau datele personale in orice tip de formular de contact pentru stocarea si procesarea datelor acestora, cu asigurarea drepturilor garantate de regulament – cum ar fi dreptul la ștergere
  • modul de stocare, securizare si prelucrare a datelor personale introduce de către clienți pentru a crea un cont de utilizator sau pentru a plasa comenzi in cadrul magazinelor on-line
  • informarea asupra modului de utilizare a datelor personale
  • informarea asupra timpul de stocare a datelor cu caracter personal

 


Altfel spus, în calitate de deținător al unui magazin online trebuie să vă conformați cadrului legislativ amintit, cu precădere dacă acesta: 

  • colecteaza date cu caracter personal (nume, adresa, IP, telefon, etc.) din partea utilizatorilor (vizitatori, utilizatori inregistrati, clienti, operatori ai siteului) prin formulare dedicate (comentarii, contact, asistenta online – chat, reviewuri, comenzi, chestionare, angajari, etc.) sau prin fisiere de tip cookies (adresa de IP, preferinte, etc);
  • utilizeaza sisteme de comunicare directa cu vizitatorii siteului (se pastreaza si monitorizeaza IPurile, paginile accesate, se transfera datele catre terti, etc.);
  • utilizeaza instrumente ce vizeaza targetarea si remarketingul utilizatorilor (Google Analytics, FB Analytics, etc);
  • utilizeaza instrumente ce monitorizeaza comportamentului utilizatorilor (Hotjar, Google Analytics, FB Analytics, etc);
  • se utilizeaza datele preluate impreuna cu alti parteneri (furnizori, unitati de service, companii de curierat, companii de gestiune si dezvoltare site, etc.);
  • se permite sau se ruleaza campanii de marketing (transmiterea de newslettere, infomari, oferte, campanii promotionale sau de fidelizare, etc.);

Termen de implementare măsuri pentru conformitate GDPR pentru magazin online

Termenul de implementare a masurilor adecvate la GDPR pentru magazinul online este de maxim 10-20 zile lucratoare din momentul primirii din partea clientului a informatiilor solicitate.

Limitari ale serviciilor de conformitate GDPR pentru magazin online

Prețul serviciilor de conformare GDPR pentru magazin online include un site aflat pe un domeniu/subdomeniu, generat dinamic pe baza de PHP. Implementarea acestor masuri nu implica si fluxurile interne ale organizației sau alte siteuri deținute. Acestea se pot conforma suplimentar.

Servicii suplimentare pentru deținătorii unui magazin online

Pentru deținătorii unui magazin online, putem asigura suplimentar următoarele servicii:

  • servicii profesionale SEO – optimizare pentru motoarele de cautare
  • campanii de promovare online – Google ADS (fost AdWords) Youtube ADS, Facebook Ads
  • fotografii personalizate la produse/servicii
  • filmulete pentru prezentarea produselor
  • infiintarea societatii comerciale
  • adaugarea/modificarea de coduri CAEN, asociati, modificari statutare, etc.
  • achizitionarea casei de marcat si fiscalizarea sa
  • asigurarea departamentului financiar (facturare, contabilitate primara, contabilitate de gestiune, contabilitate generala declaratii, deconturi, salarizare, etc)
  • asigurarea departamentului Legal & DPO (contracte furnizor, parteneri, contracte comerciale, politici si proceduri interne, etc.)
  • asigurarea departamentului HR (contracte, fise post, proceduri angajare, politici recrutare, dosare personal, etc.)

Expertiză și conformitate legală pentru magazin online

Compania noastra are o experienta de peste 17 ani in domeniul dezvoltarii web (programare, seo, design, promovare), atat a siteurilor web cat si a platformelor de comert online, avand in componenta sa programatori si designeri ce pot asigura asumarea si finalizarea la termen si conform a oricarui proiect. Aplicatiile noastre sunt supervizate de departamentul legal care asigura conformitatea la legislatia in vigoare a acestora.

Atenție la oferte copleșitoare de implementare GDPR pentru magazine online

Din păcate, avem clienții care au apelat inițial la serviciile altor competitori datorită prețului redus și care ne-au mărturisit experiența neplăcută și calitatea precară serviciilor prestate. Doi dintre aceștia au fost subiectul unor investigații ale Autorității de Supraveghere ANSPDCP, în urma unor plângeri realizate de clienții lor, cu privire la politica de pe procesare date de pe site, un caz, și a formularisticii din site, celălalt caz.

Din nefericire, pentru că au inclinat spre o ofertă ieftină din piață, au sfârșit cu amenzi de câte 2000 euro fiecare. Dacă observați activitatea și sancțiunile aplicate de Autoritatea de supraveghere pentru cazurile în care este implicat în investigație siteul web al operatorului, veți observa că nu există sancțiuni mai mici de 2000 euro.

Piața este liberă și oricine poate oferta. Decizia finală cu privire la compania cu care veți decide să colaborați pentru Implementarea GDPR pentru magazin online VĂ APARȚINE DVS.!

 


Instituțiile publice pot comanda serviciile de conformitate pentru magazin online prin SCIAP

Pentru institutiile publice, oferim posibilitatea ca comanda ferma sa se realizeze si prin platforma națională de achiziții publice SCIAP. In acest caz va rugam sa ne comunicati si vom lista oferta cu produsele comandate de institutie in catalogul nostru de pe SICAP, urmand ca departamentul de achizitii sa initieze o solicitare de achizitie directa in sistem.

CPV 481700000-0 – Elmarcont srl CIF 18205300

Achizitie Toolkit DPO prin SCIAP pentru Institutii Publice

 

Notificare legala

Aceasta descriere precum si continutul documentelor digitale incluse in tool- kit -urile GDPR oferite de Euro Market prin Elmarcont srl sunt protejate de drepturi de autor in temeiul legii nr. 8/1996 si orice copiere, distribuire, reproducere, republicare reprezinta contraventie. Ne rezervam dreptul de a solicita despagubiri pentru prejudiciile cauzate.

In calitate de autor, anuntam ca nu permitem reinterpretarea, reproducerea sau copierea partiala sau totala a acestei descrieri precum si a continutul documentelor, iar in cazul in care vom descoperi astfel de copii ne rezervam dreptul de a solicita prejudicii materiale si morale.

Pentru evitarea conflictului de interese, prin plasarea comenzii, clientul declara ca pe propria raspundere la data plasarii comenzii nu desfasoara niciun fel de activitate similara activitatilor desfasurate de Euro Market prin Elmarcont srl, incluzand, printre altele, crearea si administrarea unui site/portal/magazin/blog din domeniul legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, prestarea de servicii catre organizatii nationale sau companii private privind implementarea normelor GDPR, crearea, vanzarea sau distribuirea de documente / kituri / seturi / kituri similare prezentului material digital, organizarea de cursuri in domeniul protectiei datelor, crearea si distribuirea de continut (articole, carti, carduri de memorie, stick-uri de memorie, cd-uri, dvd-uri, materiale digitale/tiparite) in domeniul protectiei datelor cu caracter personal pe orice suport, gratuit sau in schimbul unei remuneratii.

Prezentele materiale digitale sunt redactate in scop informativ si nu reprezinta o consultatie juridica in sensul Legii 51/1995. In situatia in care Euro Market prin Elmarcont srl constata existenta unui conflict de interese are dreptul sa declare rezilierea/rezolutiunea contractului, urmand ca orice utilizare ulterioara a materialului digital sau a rezultatelor acestuia sa inceteze de la data primirii declaratiei de reziliere/rezolutiune unilaterala pe e-mail.

 


S-ar putea să-ți placă și…