Reducere!

Curs Responsabil Protectia Datelor – curs certificat de formare si specializare DPO conform cu GDPR

1.599 lei 1.250 lei

Curs certificat de formare si specializare DPO conform cod COR 242231 reprezint─â un program de instruire, perfec╚Ťionare, responsabilizare ╚Öi analiz─â pentru certificarea personalului desemnat pe pozi╚Ťia de DPO – Resposabil cu protec╚Ťia datelor (Data Protection Officer) fiind realizat ╚Öi transmis ├«ntr-un limbaj accesibil, cu aplica╚Ťii practice, situa╚Ťii explicate, al─âturi de ╚Öabloane ╚Öi documente, oferit prin Catedra Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ (CIO-SUERD), proiect fondat de Funda╚Ťia EUROLINK – Casa Europei ├«n parteneriat cu Academia Rom├ón─â in anul 2012.

Descriere

Curs certificat de formare si specializare DPO conform cu GDPR

Curs certificat de formare si specializare DPO reprezint─â un program de instruire, perfec╚Ťionare, responsabilizare ╚Öi analiz─â pentru certificarea personalului desemnat pe pozi╚Ťia de DPO – Resposabil cu protec╚Ťia datelor (Data Protection Officer) fiind realizat ╚Öi transmis ├«ntr-un limbaj accesibil, cu aplica╚Ťii practice, situa╚Ťii explicate, al─âturi de ╚Öabloane ╚Öi documente, oferit prin Catedra Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ (CIO-SUERD), proiect fondat de Funda╚Ťia EUROLINK ÔÇô Casa Europei ├«n parteneriat cu Academia Rom├ón─â in anul 2012, ╚Öi partenerul logistic Euro Market Solutions srl.

Curs DPO conform cod COR 242231

Cursul DPO a fost lansat la sediul Bibliotecii Academiei, ├«n data de 16 februarie 2018, cu sprijinul direct al Academiei Rom├óne ╚Öi al ANSPDCP la care au avut amabilitatea de a participa si recomanda aceste cursuri dna. Oana Luisa Dumitru, ╚Öef Birou Rela╚Ťii Interna╚Ťionale ├«n cadrul Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal.

La final, ├«n urma unei evalu─âri finale care se realizeaz─â online, absolven╚Ťii cursului DPO primesc Certificatul de Absolvire (nu diploma de participare) ╚Öi Anexa Curricular─â (ce dovede╚Öte competen╚Ťele dob├óndite), eliberat ├«n co-tutel─â de Catedra Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ (CIO-SUERD), proiect fondat ├«n parteneriat cu Academia Rom├ón─â (anul 2012), Departamentul de Formare ╚Öi Consiliere al Asocia╚Ťiei CLDR Rom├ónia, membr─â a Consiliului Ora╚Öelor ╚Öi Regiunilor Dun─ârii (Viena), precum ╚Öi cu suportul tehnic ╚Öi logistic al Euro Market Solutions.

P├ón─â ├«n prezent, peste 750 de persoane din sectorul privat si public au absolvit deja cursurile Catedrei Internationale Onorifice Jean Bart ├«n diverse centre universitare din ╚Ťar─â ╚Öi ├«╚Ö├« desf─â╚Öoar─â activitatea pe baza competen╚Ťelor dob├óndite prin urmarea acestor cursuri.

 

Avantajele participantului la Cursul DPO conform cod COR 242231

├Äncepand cu luna Mai 2019, prin participarea la Cursul de formare Responsabil Protec╚Ťia Datelor, oferim un avantaj client ├«n valoare de minim 1.500 lei, const├ónd ├«n

  • Lista m─âsurilor tehnice ╚Öi organizatorice ce trebuie ├«ntreprinse pentru conformitate
  • SCHEMA de IMPLEMENTARE GDPR ├«n 30 de pa╚Öi
  • Planul de conformitate GDPR
  • KITUL GPDR pt. DPO – colec╚Ťie de documente necesare pentru implementarea GDPR
  • Discount 10% la gama de documente, produse ╚Öi serviii oferite de www.KitGDPR.ro

Conform prevederilor legislative Legea 190/2018 ╚Öi Regulamentul European 679/2016 – GDPR – pentru FORMAREA unui DPO NU se impune nici o form─â sau institu╚Ťie specific─â de autorizare sau certificare pentru viitorul Responsabil de protec╚Ťia datelor. Regulamentul European prevede la Art 37, alin (5) faptul c─â “Responsabilul cu protec╚Ťia datelor este desemnat pe baza calit─â╚Ťilor profesionale ╚Öi, ├«n special, a cuno╚Ötin╚Ťelor de specialitate ├«n dreptul ╚Öi practicile din domeniul protec╚Ťiei datelor, precum ╚Öi pe baza capacit─â╚Ťii de a ├«ndeplini sarcinile prev─âzute la articolul 39”

├Än acest sens, Catedra Interna╚Ťional─â Onorific─â “Jean Bart”,fondat─â ├«n anul 2012 ├«mpreun─â cu Academia ROM├éN─é, v─â propune urmarea CURSULUI DPO – un curs care certific─â cuno╚Ötin╚Ťele de Responsabil cu protec╚Ťia datelor dob├óndite!

 

Competen╚Ťe profesionale dob├óndite urm├ónd acest curs DPO conform Cod COR 242231

Competen╚Ťe profesionale dob├óndite ├«n urma absolvirii cursului DPO
Certificarea demonstreaz─â expertiza profesionistului ├«n implementarea eficace ╚Öi adecvat─â a principiilor ╚Öi practicilor ├«n domeniul pretec╚Ťiei datelor personale ├«n cadrul organiza╚Ťiei, pe care bordul administrativ se poate baza.

Ob╚Ťinerea certific─ârilor oferite de Catedra Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ, ├«nfiin╚Ťat─â ├«mpreun─â cu Academia Rom├ón─â ├«n 2012, indic─â un nivel de ├«nalt─â competen╚Ť─â profesional─â ╚Öi conduit─â etic─â.

  1. Aceste compenten╚Ťe sunt ├«nscrise pe Anexa de studii ata╚Öat─â la Certificatul de Absolvire
    1. Antrenarea capacit─â╚Ťii de a comunica cu conduc─âtorul institu╚Ťiei/managerul companiei, precum ╚Öi cu ter╚Ťe p─âr╚Ťi cu privire la drepturile ┼či obliga╚Ťiile lor ├«n baza legisla╚Ťiei privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal.
    2. Dezvoltarea tehnicilor de monitorizare a modalit─â╚Ťilor ╚Öi m─âsurii ├«n care organiza╚Ťia respect─â legisla╚Ťia privind protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi standardele profesionale ╚Öi deontologice la care organiza╚Ťia a aderat.
    3. Aprofundarea componentelor privind formularea de recomand─âri ╚Öi oferirea asisten╚Ťei de specialitate organiza╚Ťiei cu privire la interpretarea ╚Öi aplicarea prevederilor legisla╚Ťiei armonizate UE/na╚Ťionale ├«n vigoare.
    4. Ini╚Ťierea ├«n elementele de baz─â ale procesului de comunicare cu Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal, precum ╚Öi cu alte autorit─â╚Ťi ale Statelor Membe care sunt implicate ├«n solu╚Ťionarea unor sesiz─âri ├«n ╚Ť─ârile de origine ale companiilor cu sucursale/filiale ├«n Rom├ónia.
    5. Adaptarea ╚Öi ├«nt─ârirea modalit─â╚Ťilor de asumare a principiilor obiectivit─â╚Ťii, neutralit─â╚Ťii ╚Öi eficacit─â╚Ťii organiza╚Ťionale ├«n domeniul protec╚Ťiei datelor cu caracter personal.
    6. Preg─âtirea ├«n vederea complet─ârii ├«n timp util a registrului de eviden╚Ť─â al prelucr─ârii datelor cu caracter personal.
    7. Generarea ╚Öi ├«nt─ârirea rolului ╚Öi ac╚Ťiunilor necesare ├«n cursul procesului de gestionare ╚Öi coordonare a resurselor umane, financiare, tehnice subsumate activit─â╚Ťilor specifice privind aplicarea GDPR ╚Öi ├«n special a interac╚Ťiunii cu atribu╚Ťiile altor departamente implicate.
    8. Realizarea obiectivelor ce vizează dezvoltarea profesională continuă și informării permanente.
    9. Dezvoltarea tehnicilor ╚Öi aptitudinilor de monitorizare a aplic─ârii instrumentelor ┼či metodelor de ├«mbun─ât─â╚Ťire a eficacit─â╚Ťii sistemului de management al securit─â╚Ťii informa╚Ťiei.
    10. Crearea ╚Öi dinamizarea capacit─â╚Ťii de analiz─â ╚Öi evaluare a riscurilor pe care le incumb─â prelucrarea datelor cu caracter personal.
Pentru desemnarea unui DPO in cadrul organizatiei sau un DPO EXTERN NU ESTE OBLIGATORIU existentei unui certificat emis din partea ANC

 

Cursul de formare ca DPO Responsabil cu protec╚Ťia datelor cu caracter personal ESTE ├ÄN CONFORMITATE cu prevederile GDPR – vezi Considerentul 97 unde se specific─â faptul c─â persoana responsabil─â cu protec╚Ťia datelor personale trebuie s─â aib─â cuno╚Ötinte de specialiate din dreptul ╚Öi practicile din domeniul protec╚Ťiei datelor.

Conform GDPR, nu este solicitat faptul c─â cursurile de formare ca DPO care vor fi organizate ╚Öi urmate ar trebuie sa fie acreditate de c─âtre autorit─â╚Ťi locale.

In vederea ocup─ârii func╚Ťiei de DPO Responsabil cu protectia datelor conform prevederilor legislative si a codului COR 242231 a fost conceput acest Curs DPO fiind realizat ╚Öi transmis ├«ntr-un limbaj accesibil, cu aplica╚Ťii practice, oferit prin Catedra Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ (CIO-SUERD), proiect fondat de Funda╚Ťia EUROLINK – Casa Europei ├«n parteneriat cu Academia Rom├ón─â.

 

De ce s─â urma╚Ťi Cursul DPO conform cod COR 242231

  • Instruirea cursan╚Ťilior ├«n vederea ├«nsu╚Öirii prevederilor Regulamentului EU 2016/679 – GDPR
  • Preg─âtirea persoanelor interesate ├«n vederea ocup─ârii sau desemn─ârii ├«n func╚Ťia de DPO – Responsabil cu protec╚Ťia datelor conform prevederilor codului COR 242231
  • Realizarea unui stadiu de preg─âtirea continu─â ╚Öi cre╚Öterea nivelului de expertiz─â a responsabilului cu protectia datelor aflati ├«n exerci╚Ťiul func╚Ťiunii
  • Suportul de Curs DPO are peste 200 de pagini, si prezinta FOARTE MULTE EXEMPLE practice,
  • Bonus urm─âtoarele materiale:
  • Lista m─âsurilor tehnice ╚Öi organizatorice ce trebuie ├«ntreprinse pentru conformitate
    SCHEMA de IMPLEMENTARE GDPR în 30 de pași
    Planul de conformitate GDPR
    Kit GDPR pt DPO – versiunea Basic – Formulare, Registre si Documente Editabile, peste 100 de infografice, etc
    Discount 10% la gama de documente, produse și serviii oferite de www.KitGDPR.ro

Organizatorii cursului se concentreaz─â ├«n principal pe transmiterea de informa╚Ťii ╚Öi cuno╚Ötin╚Ťe strict necesare ╚Öi ├«ntr-o form─â pe ├«n╚Ťelesul tuturor, cu privire la abordarea, alinierea ╚Öi implementarea Regulamentului pentru Protec╚Ťia Datelor cu Caracter Personal (GDPR). Activit─â╚Ťile practice incluse ├«n cadrul cursului sunt de natur─â s─â sprijine ├«n mod direct activitatea ulterioar─â a institu╚Ťiei ├«n conformitate cu prevederile GDPR.

Un curs serios, similar de formare a unui DPO implic─â prezen╚Ťa dvs. fizic─â ├«n loca╚Ťia formatorului pentru o perioad─â de 2 sau 3 zile ╚Öi ├«n afara costurilor de specializare de cca. 2.000-4.000 lei, implic─â ╚Öi costuri de deplasare, diurn─â, cazare de minim 1200 lei.

Aleg├ónd Cursul DPO oferit de Catedra ÔÇŁJean BartÔÇŁ, pute╚Ťi practic ├«n doar c├óteva ore s─â ob╚Ťine╚Ťi online certificarea ca DPO ╚Öi cu costuri mult reduse, F─éR─é A FACE RABAT DE LA CALITATE, beneficiind ╚Öi de un avantaj client ├«n valoare de 1.000 lei, const├ónd ├«n Kitul GPDR pt. DPO (basic).

V─â oferim o list─â de motive pentru care trebuie s─â alege╚Ťi s─â urma╚Ťi acest curs de formare DPO:

  • Ve╚Ťi putea activa ca DPO ├«n cadrul oric─ârei companii, ca DPO Externalizat
  • Ve╚Ťi putea presta o meserie de viitor pentru care ├«n prezent nu exist─â concuren╚Ť─â
  • Obtine╚Ťi un certificat de absolvire a cursurilor de DPO
  • Dup─â evaluarea final─â ve╚Ťi primi Certificatul de absolvire care atest─â faptul c─â detine╚Ťi cuno╚Ötin╚Ťele necesare ╚Öi pute╚Ťi ocup─â func╚Ťia de DPO
  • V─â pune╚Ťi la punct cu legisla╚Ťia ╚Öi normele de aplicare a GDPR
  • Beneficia╚Ťi de programa de studiu detaliat─â ╚Öi structurat─â tematic, av├ónd la dispozi╚Ťiei suficient timp (6 luni) pentru a parcurge faza de evaluare, dar ╚Öi pentru a desc─ârca actualiz─âri ╚Öi documente noi ├«nc─ârcate ├«n platform─â
  • Ve╚Ťi putea securiza ╚Öi proteja interesele companiei contractate sau ├«n cadrul c─âreia lucra╚Ťi
  • Cursul NU reprezinta Regulamentul reinterpretat (ca alte cursuri de 500 lei), este un material bine documentat de peste 200 pagini, ce abund─â ├«n exemple ╚Öi situatii practice pentru a v─â ajuta s─â ├«ntelege╚Ťi ce ave╚Ťi de f─âcut ├«n activitatea de DPO.
  • Un alt plus major ├«l constituie faptul c─â acest Curs se desf─â╚Öoar─â doar ONLINE, atunci c├ónd ave╚Ťi timp, oriunde v-a╚Ťi afla, put├ónd fi parcurs ├«n ritmul dorit (f─âr─â limit─â de timp), de pe orice/oric├óte dispozitive ╚Öi ├«n plus, timp de 6 luni ave╚Ťi acces gratuit la actualiz─âri.
  • Sec╚Ťiunea de PRACTIC─é din acest Curs DPO este realizat─â prin parcurgerea documenta╚Ťiei oferit─â gratuit prin Kitul GDPR pt. DPO, ce cuprinde documente editabile precompletate ╚Öi modele de documente necesare pentru implementarea cerin╚Ťelor GDPR ├«n organiza╚Ťia dvs.

GRATUIT KIT GDPR pt DPO (ver. Basic)

Ata╚Öat Cursului DPO ve╚Ťi reg─âsi un Toolkit GDPR pt DPO (versiunea basic) reprezentat de documentele necesare (editabile ╚Öi personabilizabile) pentru activitatea de DPO:

  • numeroase registre ╚Öi documente practice oferite ├«n format editabil pentru desf─â╚Öurarea activit─â╚Ťii de DPO
  • exemple de politici de confiden╚Ťialitate
  • exemple de proceduri de lucru
  • exemple ╚Öi interpret─âri practice ale regulamentului GDPR
  • scheme logice decizionale
  • peste 100 de infografice reprezentative
  • formulare oficiale
  • colec╚Ťie legislativ─â de specialitate din domeniul Protec╚Ťiei Datelor

Modul de desfășurare a Cursului de formare DPO conform Cod COR 242231

Acest CURS de formare DPO Responsabilul cu Protec╚Ťia Datelor a fost g├óndit pentru a veni ├«n ajutorul dvs. rezolv├ónd probleme costurilor de deplasare ╚Öi a timpului!

Vă prezentăm pașii care descriu modul de desfășurare efectiva a cursurilor

  • Completa╚Ťi formularul de ├«nscriere┬ásau comandati-l aici
  • Confirma╚Ťi achitarea facturii proforme
  • Ve╚Ťi primi datele de conectare ├«n platfoma online de e-learning a Catedrei Jean Bart
  • Accesa╚Ťi contul dvs. ╚Öi desc─ârca╚Ťi materialele puse la dispozitie – c├ónd ave╚Ťi dvs timp
  • Parcurge╚Ťi materia ╚Öi suportul de curs
  • Parcurge╚Ťi etapa de evaluare
  • ├Än cca 7-10 zile ve╚Ťi primi la adresa po╚Ötal─â indicat─â documentele aferente: Diploma de instruire ╚Öi Anexa de intruire
    Timp de 6 luni ave╚Ťi posibilitatea de a putea desc─ârca materiale suplimentare ├«ncarcate pe platform─â

Tematica curs DPO Ofiter Protectie Date cu Caracter Personal

Modul I – Introducere

ÔÇó GDPRÔÇô terminologie ╚Öi fundamente
ÔÇó Domeniul de aplicare material ╚Öi teritorial al GDPR
ÔÇó Cui se aplic─â GDPR
ÔÇó Ce reprezint─â DPO
ÔÇó Coduri de conduit─â

Modul II – Proceduri privind prelucrarea datelor cu caracter personal

ÔÇó Care sunt datele cu caracter personal
(identificarea datelor, a fluxurilor de date, determinarea categoriilor de date si cartografierea / maparea lor)
ÔÇó Principiile prelucr─ârii datelor cu caracter personal
ÔÇó Legitimitatea / Legalitatea prelucr─ârii datelor
ÔÇó Determinarea de politici pentru protec╚Ťia datelor
ÔÇó Securitatea datelor ╚Öi criptarea
ÔÇó Condi╚Ťii de prelucrare a datelor
ÔÇó Prelucrarea categoriilor speciale de date
ÔÇó Gestiunea datelor cu caracter personal
ÔÇó Bre╚Öe de securitate, notific─âri de ├«nc─âlc─âri
ÔÇó Ce poate servi drept dovada pentru a demonstra conformitatea GDPR
ÔÇó Materiale practice ata╚Öate: Model cartografiere, Checklisturi, Politici de protec╚Ťie a datelor

Modul III ÔÇô Drepturile persoanei vizate – subiec╚Ťilor

ÔÇó Informa╚Ťii generale
ÔÇó Dreptul de a fi informat
ÔÇó Dreptul de acces
ÔÇó Dreptul la rectificare
ÔÇó Dreptul de ╚Ötergere ÔÇô dreptul de a fi uitat
ÔÇó Dreptul de a restric╚Ťiona procesarea
ÔÇó Dreptul la portabilitatea datelor
ÔÇó Dreptul de a obiecta;
ÔÇó Drepturi legate de procesul de luare a deciziilor ╚Öi profilaxie automata;
ÔÇó Materiale practice ata╚Öate: Checklist profilare automata

Modul IV – Data Protection Officer

ÔÇó Desemnarea responsabilului cu protec╚Ťia datelor
ÔÇó Accesibilitatea ╚Öi localizarea responsabilului cu protec╚Ťia datelor
ÔÇó Pozi╚Ťia responsabilului cu protec╚Ťia datelor
ÔÇó Conflictul de interese
ÔÇó Sarcinile DPO
ÔÇó Rolul DPO ├«n evaluarea DPIA
ÔÇó Rela╚Ťia cu Autoritatea de supraveghere
ÔÇó Competen╚Ťe profesionale, abilit─â╚Ťi necesare
ÔÇó Monitorizare periodic─â ╚Öi sistematic─â
ÔÇó Materiale practice ata╚Öate

Modul V ÔÇô Transferul interna╚Ťional al datelor personale

ÔÇó Principiul general al transferului de date
ÔÇó Transferul datelor cu caracter personal: UE / non UE
ÔÇó Ce schimb─âri aduce noul regulament
ÔÇó Situa╚Ťii practice/exemple

Modul VI – R─âspundere ╚Öi sanc╚Ťiuni

ÔÇó Pl├óngere la autoritatea de supraveghere
ÔÇó Cale de atac judiciar─â ├«mpotriva deciziei autorit─â╚Ťii
ÔÇó Sanc╚Ťiunile ╚Öi competen╚Ťele autorit─â╚Ťii
ÔÇó Sanc╚Ťiuni aplicate pentru ├«nc─âlcarea datelor personale
ÔÇó Materiale practice ata╚Öate: model de pl├óngere

Evaluare final─â

ÔÇó Participan╚Ťii vor completa un test online pentru evaluarea asimil─ârii informa╚Ťiilor
ÔÇó Transmiterea Certificatelor de absolvire participan╚Ťilor care au absolvit cursul.

Sabloane, Exemple si Modele de Documente practice editabile incluse in Curs DPO

Pentru o mai bun─â abordare ╚Öi o ├«n╚Ťelegere mai aprofundat─â a materiei incluse ├«n cursul DPO preciz─âm faptul ca s-a luat ├«n considerarea un nivel de start
de ├«ncep─âtor pentru modul de prezentare a informa╚Ťiei iar aceasta a fost ├«nso╚Ťit─â de exemple practice, modele ╚Öi documente exemplificative (editabile) care acopera majoritatea documentelor necesare desfasurarii activitatii DPO Ofiterului pentru Protectia Datelor Personale.

Din lista de materiale practice amintim urm─âtoarele documente:
ÔÇó Model de plan de conformitate GDPR
ÔÇó Modele de ob╚Ťinere consim╚Ť─âm├ónt de la clien╚Ťi
ÔÇó Modele de ob╚Ťinere consim╚Ť─âm├ónt de la angaja╚Ťi
ÔÇó Model de anun╚Ťare bre╚Öe de securitate
ÔÇó Liste de verificare (checklist) pentru profilare, bre╚Öe securitate, preluarea ╚Öi gestiunea consim╚Ť─âm├óntului, gestiune ╚Öi preluare date din surse ter╚Ťe,
ÔÇó Scheme logice decizionale
ÔÇó Organigrama DPO ├«n organiza╚Ťie
ÔÇó Model de politici de securitate
ÔÇó Model de procedura de realizare backup
ÔÇó Model de Politici de confiden╚Ťialitate
ÔÇó Model de Politici de protec╚Ťie a datelor
ÔÇó Model de Model de notificare utilizare ╚Öi colectare date personale
ÔÇó Model de politici utilizare cookieuri pe siteuri web
ÔÇó Model de anonimizare si pseudonomizare a datelor personale
ÔÇó Model de notificare ANSPDCP
ÔÇó Registrul Operatorului de date – sablon ╚Öi model de completare
ÔÇó Registrul Procesatorului de date – sablon ╚Öi model de completare

Testimoniale si recenzii

Parererile cursantilor pot fi regasite in pagina dedicata Testimoniale

Aparitii in presa

Pentru detalii va invitam sa vizionati pagia dedicata Aparitii in Presa

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Curs Responsabil Protectia Datelor – curs certificat de formare si specializare DPO conform cu GDPR”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.