Reducere!

Curs Responsabil Protectia Datelor – curs certificat de formare si specializare DPO conform cu GDPR

1.599 lei 1.250 lei

Curs certificat de formare si specializare DPO reprezintă un program de instruire, perfecționare, responsabilizare și analiză pentru certificarea personalului desemnat pe poziția de DPO – Resposabil cu protecția datelor (Data Protection Officer) fiind realizat și transmis într-un limbaj accesibil, cu aplicații practice, situații explicate, alături de șabloane și documente, oferit prin Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat de Fundația EUROLINK – Casa Europei în parteneriat cu Academia Română in anul 2012.

Descriere

Curs certificat de formare si specializare DPO conform cu GDPR

Curs certificat de formare si specializare DPO reprezintă un program de instruire, perfecționare, responsabilizare și analiză pentru certificarea personalului desemnat pe poziția de DPO – Resposabil cu protecția datelor (Data Protection Officer) fiind realizat și transmis într-un limbaj accesibil, cu aplicații practice, situații explicate, alături de șabloane și documente, oferit prin Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat de Fundația EUROLINK – Casa Europei în parteneriat cu Academia Română in anul 2012, și partenerul logistic Euro Market Solutions srl.

Curs DPO certificat

Cursul DPO a fost lansat la sediul Bibliotecii Academiei, în data de 16 februarie 2018, cu sprijinul direct al Academiei Române și al ANSPDCP la care au avut amabilitatea de a participa si recomanda aceste cursuri dna. Oana Luisa Dumitru, șef Birou Relații Internaționale în cadrul Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

La final, în urma unei evaluări finale care se realizează online, absolvenții cursului DPO primesc Certificatul de Absolvire (nu diploma de participare) și Anexa Curriculară (ce dovedește competențele dobândite), eliberat în co-tutelă de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat în parteneriat cu Academia Română (anul 2012), Departamentul de Formare și Consiliere al Asociației CLDR România, membră a Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (Viena), precum și cu suportul tehnic și logistic al Euro Market Solutions.

Până în prezent, peste 750 de persoane din sectorul privat si public au absolvit deja cursurile Catedrei Internationale Onorifice Jean Bart în diverse centre universitare din țară și îșî desfășoară activitatea pe baza competențelor dobândite prin urmarea acestor cursuri.

 

Avantajele cursantului DPO

Începand cu luna Mai 2019, prin participarea la Cursul de formare Responsabil Protecția Datelor, oferim un avantaj client în valoare de minim 1.500 lei, constând în

  • Lista măsurilor tehnice și organizatorice ce trebuie întreprinse pentru conformitate
  • SCHEMA de IMPLEMENTARE GDPR în 30 de pași
  • Planul de conformitate GDPR
  • KITUL GPDR pt. DPO – colecție de documente necesare pentru implementarea GDPR
  • Discount 10% la gama de documente, produse și serviii oferite de www.KitGDPR.ro

Conform prevederilor legislative Legea 190/2018 și Regulamentul European 679/2016 – GDPR – pentru FORMAREA unui DPO NU se impune nici o formă sau instituție specifică de autorizare sau certificare pentru viitorul Responsabil de protecția datelor. Regulamentul European prevede la Art 37, alin (5) faptul că “Responsabilul cu protecția datelor este desemnat pe baza calităților profesionale și, în special, a cunoștințelor de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor, precum și pe baza capacității de a îndeplini sarcinile prevăzute la articolul 39”

În acest sens, Catedra Internațională Onorifică “Jean Bart”,fondată în anul 2012 împreună cu Academia ROMÂNĂ, vă propune urmarea CURSULUI DPO – un curs care certifică cunoștințele de Responsabil cu protecția datelor dobândite!

 

Competențe profesionale dobândite

Competențe profesionale dobândite în urma absolvirii cursului DPO
Certificarea demonstrează expertiza profesionistului în implementarea eficace și adecvată a principiilor și practicilor în domeniul pretecției datelor personale în cadrul organizației, pe care bordul administrativ se poate baza.

Obținerea certificărilor oferite de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart”, înființată împreună cu Academia Română în 2012, indică un nivel de înaltă competență profesională și conduită etică.

  1. Aceste compentențe sunt înscrise pe Anexa de studii atașată la Certificatul de Absolvire
    1. Antrenarea capacității de a comunica cu conducătorul instituției/managerul companiei, precum și cu terțe părți cu privire la drepturile şi obligațiile lor în baza legislației privind protecția datelor cu caracter personal.
    2. Dezvoltarea tehnicilor de monitorizare a modalităților și măsurii în care organizația respectă legislația privind protecția datelor cu caracter personal și standardele profesionale și deontologice la care organizația a aderat.
    3. Aprofundarea componentelor privind formularea de recomandări și oferirea asistenței de specialitate organizației cu privire la interpretarea și aplicarea prevederilor legislației armonizate UE/naționale în vigoare.
    4. Inițierea în elementele de bază ale procesului de comunicare cu Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precum și cu alte autorități ale Statelor Membe care sunt implicate în soluționarea unor sesizări în țările de origine ale companiilor cu sucursale/filiale în România.
    5. Adaptarea și întărirea modalităților de asumare a principiilor obiectivității, neutralității și eficacității organizaționale în domeniul protecției datelor cu caracter personal.
    6. Pregătirea în vederea completării în timp util a registrului de evidență al prelucrării datelor cu caracter personal.
    7. Generarea și întărirea rolului și acțiunilor necesare în cursul procesului de gestionare și coordonare a resurselor umane, financiare, tehnice subsumate activităților specifice privind aplicarea GDPR și în special a interacțiunii cu atribuțiile altor departamente implicate.
    8. Realizarea obiectivelor ce vizează dezvoltarea profesională continuă și informării permanente.
    9. Dezvoltarea tehnicilor și aptitudinilor de monitorizare a aplicării instrumentelor şi metodelor de îmbunătățire a eficacității sistemului de management al securității informației.
    10. Crearea și dinamizarea capacității de analiză și evaluare a riscurilor pe care le incumbă prelucrarea datelor cu caracter personal.
Pentru desemnarea unui DPO in cadrul organizatiei sau un DPO EXTERN NU ESTE OBLIGATORIU un curs cu acreditare din partea ANC

 

Cursul de formare ca DPO Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal ESTE ÎN CONFORMITATE cu prevederile GDPR – vezi Considerentul 97 unde se specifică faptul că persoana responsabilă cu protecția datelor personale trebuie să aibă cunoștinte de specialiate din dreptul și practicile din domeniul protecției datelor.

Conform GDPR, nu este solicitat faptul că cursurile de formare ca DPO care vor fi organizate și urmate ar trebuie sa fie acreditate de către autorități locale.

In vederea ocupării funcției de DPO Responsabil cu protectia datelor conform prevederilor legislative si a codului COR 242231 a fost conceput acest Curs DPO fiind realizat și transmis într-un limbaj accesibil, cu aplicații practice, oferit prin Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat de Fundația EUROLINK – Casa Europei în parteneriat cu Academia Română.

 

De ce să urmați Cursul DPO

  • Instruirea cursanțilior în vederea însușirii prevederilor Regulamentului EU 2016/679 – GDPR
  • Pregătirea persoanelor interesate în vederea ocupării sau desemnării în funcția de DPO – Responsabil cu protecția datelor conform prevederilor codului COR 242231
  • Realizarea unui stadiu de pregătirea continuă și creșterea nivelului de expertiză a responsabilului cu protectia datelor aflati în exercițiul funcțiunii
  • Suportul de Curs DPO are peste 200 de pagini, si prezinta FOARTE MULTE EXEMPLE practice,
  • Bonus următoarele materiale:
  • Lista măsurilor tehnice și organizatorice ce trebuie întreprinse pentru conformitate
    SCHEMA de IMPLEMENTARE GDPR în 30 de pași
    Planul de conformitate GDPR
    Kit GDPR pt DPO – versiunea Basic – Formulare, Registre si Documente Editabile, peste 100 de infografice, etc
    Discount 10% la gama de documente, produse și serviii oferite de www.KitGDPR.ro

Organizatorii cursului se concentrează în principal pe transmiterea de informații și cunoștințe strict necesare și într-o formă pe înțelesul tuturor, cu privire la abordarea, alinierea și implementarea Regulamentului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR). Activitățile practice incluse în cadrul cursului sunt de natură să sprijine în mod direct activitatea ulterioară a instituției în conformitate cu prevederile GDPR.

Un curs serios, similar de formare a unui DPO implică prezența dvs. fizică în locația formatorului pentru o perioadă de 2 sau 3 zile și în afara costurilor de specializare de cca. 2.000-4.000 lei, implică și costuri de deplasare, diurnă, cazare de minim 1200 lei.

Alegând Cursul DPO oferit de Catedra ”Jean Bart”, puteți practic în doar câteva ore să obțineți online certificarea ca DPO și cu costuri mult reduse, FĂRĂ A FACE RABAT DE LA CALITATE, beneficiind și de un avantaj client în valoare de 1.000 lei, constând în Kitul GPDR pt. DPO (basic).

Vă oferim o listă de motive pentru care trebuie să alegeți să urmați acest curs de formare DPO:

  • Veți putea activa ca DPO în cadrul oricărei companii, ca DPO Externalizat
  • Veți putea presta o meserie de viitor pentru care în prezent nu există concurență
  • Obtineți un certificat de absolvire a cursurilor de DPO
  • După evaluarea finală veți primi Certificatul de absolvire care atestă faptul că detineți cunoștințele necesare și puteți ocupă funcția de DPO
  • Vă puneți la punct cu legislația și normele de aplicare a GDPR
  • Beneficiați de programa de studiu detaliată și structurată tematic, având la dispoziției suficient timp (6 luni) pentru a parcurge faza de evaluare, dar și pentru a descărca actualizări și documente noi încărcate în platformă
  • Veți putea securiza și proteja interesele companiei contractate sau în cadrul căreia lucrați
  • Cursul NU reprezinta Regulamentul reinterpretat (ca alte cursuri de 500 lei), este un material bine documentat de peste 200 pagini, ce abundă în exemple și situatii practice pentru a vă ajuta să întelegeți ce aveți de făcut în activitatea de DPO.
  • Un alt plus major îl constituie faptul că acest Curs se desfășoară doar ONLINE, atunci când aveți timp, oriunde v-ați afla, putând fi parcurs în ritmul dorit (fără limită de timp), de pe orice/oricâte dispozitive și în plus, timp de 6 luni aveți acces gratuit la actualizări.
  • Secțiunea de PRACTICĂ din acest Curs DPO este realizată prin parcurgerea documentației oferită gratuit prin Kitul GDPR pt. DPO, ce cuprinde documente editabile precompletate și modele de documente necesare pentru implementarea cerințelor GDPR în organizația dvs.

GRATUIT KIT GDPR pt DPO (ver. Basic)

Atașat Cursului DPO veți regăsi un Toolkit GDPR pt DPO (versiunea basic) reprezentat de documentele necesare (editabile și personabilizabile) pentru activitatea de DPO:

  • numeroase registre și documente practice oferite în format editabil pentru desfășurarea activității de DPO
  • exemple de politici de confidențialitate
  • exemple de proceduri de lucru
  • exemple și interpretări practice ale regulamentului GDPR
  • scheme logice decizionale
  • peste 100 de infografice reprezentative
  • formulare oficiale
  • colecție legislativă de specialitate din domeniul Protecției Datelor

Modul de desfășurare a Cursului de formare DPO

Acest CURS de formare DPO Responsabilul cu Protecția Datelor a fost gândit pentru a veni în ajutorul dvs. rezolvând probleme costurilor de deplasare și a timpului!

Vă prezentăm pașii care descriu modul de desfășurare efectiva a cursurilor

  • Completați formularul de înscriere sau comandati-l aici
  • Confirmați achitarea facturii proforme
  • Veți primi datele de conectare în platfoma online de e-learning a Catedrei Jean Bart
  • Accesați contul dvs. și descărcați materialele puse la dispozitie – când aveți dvs timp
  • Parcurgeți materia și suportul de curs
  • Parcurgeți etapa de evaluare
  • În cca 7-10 zile veți primi la adresa poștală indicată documentele aferente: Diploma de instruire și Anexa de intruire
    Timp de 6 luni aveți posibilitatea de a putea descărca materiale suplimentare încarcate pe platformă

Tematica curs DPO Ofiter Protectie Date cu Caracter Personal

Modul I – Introducere

• GDPR– terminologie și fundamente
• Domeniul de aplicare material și teritorial al GDPR
• Cui se aplică GDPR
• Ce reprezintă DPO
• Coduri de conduită

Modul II – Proceduri privind prelucrarea datelor cu caracter personal

• Care sunt datele cu caracter personal
(identificarea datelor, a fluxurilor de date, determinarea categoriilor de date si cartografierea / maparea lor)
• Principiile prelucrării datelor cu caracter personal
• Legitimitatea / Legalitatea prelucrării datelor
• Determinarea de politici pentru protecția datelor
• Securitatea datelor și criptarea
• Condiții de prelucrare a datelor
• Prelucrarea categoriilor speciale de date
• Gestiunea datelor cu caracter personal
• Breșe de securitate, notificări de încălcări
• Ce poate servi drept dovada pentru a demonstra conformitatea GDPR
• Materiale practice atașate: Model cartografiere, Checklisturi, Politici de protecție a datelor

Modul III – Drepturile persoanei vizate – subiecților

• Informații generale
• Dreptul de a fi informat
• Dreptul de acces
• Dreptul la rectificare
• Dreptul de ștergere – dreptul de a fi uitat
• Dreptul de a restricționa procesarea
• Dreptul la portabilitatea datelor
• Dreptul de a obiecta;
• Drepturi legate de procesul de luare a deciziilor și profilaxie automata;
• Materiale practice atașate: Checklist profilare automata

Modul IV – Data Protection Officer

• Desemnarea responsabilului cu protecția datelor
• Accesibilitatea și localizarea responsabilului cu protecția datelor
• Poziția responsabilului cu protecția datelor
• Conflictul de interese
• Sarcinile DPO
• Rolul DPO în evaluarea DPIA
• Relația cu Autoritatea de supraveghere
• Competențe profesionale, abilități necesare
• Monitorizare periodică și sistematică
• Materiale practice atașate

Modul V – Transferul internațional al datelor personale

• Principiul general al transferului de date
• Transferul datelor cu caracter personal: UE / non UE
• Ce schimbări aduce noul regulament
• Situații practice/exemple

Modul VI – Răspundere și sancțiuni

• Plângere la autoritatea de supraveghere
• Cale de atac judiciară împotriva deciziei autorității
• Sancțiunile și competențele autorității
• Sancțiuni aplicate pentru încălcarea datelor personale
• Materiale practice atașate: model de plângere

Evaluare finală

• Participanții vor completa un test online pentru evaluarea asimilării informațiilor
• Transmiterea Certificatelor de absolvire participanților care au absolvit cursul.

Sabloane, Exemple si Modele de Documente practice editabile incluse in Curs DPO

Pentru o mai bună abordare și o înțelegere mai aprofundată a materiei incluse în cursul DPO precizăm faptul ca s-a luat în considerarea un nivel de start
de începător pentru modul de prezentare a informației iar aceasta a fost însoțită de exemple practice, modele și documente exemplificative (editabile) care acopera majoritatea documentelor necesare desfasurarii activitatii DPO Ofiterului pentru Protectia Datelor Personale.

Din lista de materiale practice amintim următoarele documente:
• Model de plan de conformitate GDPR
• Modele de obținere consimțământ de la clienți
• Modele de obținere consimțământ de la angajați
• Model de anunțare breșe de securitate
• Liste de verificare (checklist) pentru profilare, breșe securitate, preluarea și gestiunea consimțământului, gestiune și preluare date din surse terțe,
• Scheme logice decizionale
• Organigrama DPO în organizație
• Model de politici de securitate
• Model de procedura de realizare backup
• Model de Politici de confidențialitate
• Model de Politici de protecție a datelor
• Model de Model de notificare utilizare și colectare date personale
• Model de politici utilizare cookieuri pe siteuri web
• Model de anonimizare si pseudonomizare a datelor personale
• Model de notificare ANSPDCP
• Registrul Operatorului de date – sablon și model de completare
• Registrul Procesatorului de date – sablon și model de completare

Testimoniale si recenzii

Parererile cursantilor pot fi regasite in pagina dedicata Testimoniale

Aparitii in presa

Pentru detalii va invitam sa vizionati pagia dedicata Aparitii in Presa

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Curs Responsabil Protectia Datelor – curs certificat de formare si specializare DPO conform cu GDPR”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.