Publicat pe

Un sac cu documente personale a fost descoperit de inspectoriide la Corpul de control

In urma comunicatului de presă al sucursalei PSD Maramureș, din 29 Mai 2018, s-a dezvaluit faptul ca Un sac cu documente personale a fost descoperit de inspectorii de la Corpul de control.

Liderii PSD Maramureș cer Instituției Prefectului controale urgente la toate unitățile bancare din județ

Liderii PSD Maramureș cer Instituției Prefectului — județul Maramureș să ia atitudine în urma situației revoltătoare înregistrată la o bancă din Baia Mare, chiar în ziua în care a intrat în vigoare noul regulament la nivel european care vizează protecția datelor personale.

Un sac cu documente personale a fost descoperit de inspectorii de la Corpul de Control — Birou Protecția Mediului — din cadrul Primăriei municipiului la aceeași bancă care a fost supusă unui control similar, în data de 23 mai, când a fost somată să nu mai depoziteze deșeurile decât în containerul firmei de salubritate. Reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, prezent la acest control, a ridicat sacul cu documentele care conțineau datele personale ale clienților băncii.

Liderii PSD Maramureș consideră ca este inadmisibil ca astfel de situații să fie înregistrate din neatenția și indolența angajaților băncilor, aceste instituții bancare fiind cele care au cel mai mare acces la datele personale ale clienților.

Cerem luarea urgentă a măsurilor care se impun în astfel de cazuri și solicităm Instituției Prefectului Maramureș să impună verificările necesare, pentru a vedea dacă situația reclamată în acest caz nu se regăsește și la alte bănci de pe raza județului Maramureș. Este impardonabil ca cetățenii să fie tratați într-un mod atât de iresponsabil de către angajații băncilor, fapt pentru care se impune un control amănunțit și urgent la toate instituțiile bancare din județ, iar la final, să fie prezentat un raport de conformitate.

Totodată, vom semnala Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) să ia măsuri în acest caz„, au arătat reprezentanții PSD Maramureș.

Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Sursa Agerpres.ro