Descriere
Sablon Raport ESG CSRD reprezinta un document editabil furnizat ce asigura entiatii raportoare liniile directoare ce trebuie atinse pentru asigurarea unui raport adecvat cerintelor impuse de Metodologia nationala si cerintele europene izvorate din Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) – 2022/2464/EU
Sablonul Raport ESG vizeaza 20 de criterii abordabile pentru o raportare adecvata, acesta simplificabnd raportarea, astfel încât raportul poate fi depus ca declarație nefinanciară conform reglementărilor în vigoare sau publicat pe site-ul entității ca raport de sustenabilitate.
Directiva UE de raportare a durabilității corporative (CSRD): lucruri chei de știut
Companiile care operează în Uniunea Europeană vor trebui să se confrunte cu noile cerințe de raportare non-financiară și de sustenabilitate începând din ianuarie 2024 cu Directiva UE de raportare a durabilității corporative (CSRD).
Avansarea CSRD arată o schimbare în modul în care guvernele sunt cu privire la raportarea datelor de mediu, sociale și guvernanță ( ESG ), care includ emisiile de carbon ale unei companii.
Raportarea ESG este crucială pentru a ajuta părțile interesate, în special investitorii, să evalueze riscul investițiilor lor, cunoscând impactul companiei asupra oamenilor și asupra planetei. De asemenea, îi ajută să înțeleagă modul în care dezastrele legate de schimbările climatice pot afecta afacerea. Raportarea robustă privind sustenabilitatea este, de asemenea, vitală pentru stabilirea încrederii și îmbunătățirea reputației unei companii.
Ce este CSRD și care sunt obiectivele sale?
CSRD , care a intrat în vigoare în ianuarie 2023 si reprezintă o extindere semnificativă a raportării necesare privind sustenabilitatea sau denumita si Rapotare ESG. În iulie anul acesta, Comisia Europeană a adoptat primul dintre Standardele Europene de Raportare a Sustenabilității (ESRS) pentru entitățile care fac obiectul CSRD.
Standardele Europene de raportare privind sustenabilitatate (European Sustainability Reporting Standards – ESRS) se află acum într-o perioadă de control de 2 luni în care Consiliul UE și PE o vor delibera pentru aprobare (sau respingere). Odată aprobat, acesta va înlocui cadrul actual al Directivei privind raportarea nefinanciară (NFRD).
CSRD își propune să îmbunătățească calitatea raportării de sustenabilitate în întreaga regiune, atât pentru întreprinderile din UE, cât și din afara UE. Acesta va înlocui cadrul de raportare existent și va extinde domeniul de aplicare al companiilor acoperite, de la 11.000 inițial la 50.000 în prezent.
Alte servicii CSRD, ESG – Dezvoltare Durabila
Stam la dispozitia organizatiilor cu urmatoare servicii de sustenabilitate
- Raportare nonfinanciara ESG
- Raportare CSRD ESG
- Implementare Masuri de dezvoltare durabila
- Elaborare Politici dezvoltare durabila
- Stabilire tinte si ODD-uri
- Instruire si formare personal
- Audit Sustenabilitate
- Consultanta pentru dezvoltare durabila
- Curs de formare Expert European Dezvoltare Durabila ESG
- Kit ESG Dezvoltare Durabila
- Kit CSRD ESG
Produsele, serviciile și soluțiile oferite de către compania noastră au un impact redus spre minim asupra mediului înconjurător datorită tehnologiilor si echipamentelor eficiente energetic utilizate, precum și a materiilor prime si a consumabile reutilizabile folosite în procesele de fabricație.